آخرین آمار وزارت بهداشت نشان می‌دهد تا ظهر روز گذشته بیش از 60‌هزار نفر در کشور به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. با وجود اینکه نزدیک به یک ماه از قرنطینه خانگی مردم می‌گذرد اما هنوز آمار روزانه ابتلا به کرونا بیش از 2‌هزار نفر در روز است.

تبدیل طرح فاصله‌گذاری اجتماعی به فاصله‌گذاری هوشمند

سلامت نیوز:آخرین آمار وزارت بهداشت نشان می‌دهد تا ظهر روز گذشته بیش از 60‌هزار نفر در کشور به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. با وجود اینکه نزدیک به یک ماه از قرنطینه خانگی مردم می‌گذرد اما هنوز آمار روزانه ابتلا به کرونا بیش از 2‌هزار نفر در روز است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه صبح نو ،با این حال دولت تصمیم دارد که اصناف را بازگشایی کند و طرح فاصله اجتماعی را به فاصله‌گذاری هوشمند بدل کند. اما فاصله اجتماعی دقیقا چه تاثیری بر شیوع کرونا دارد؟ آیا مزیت‌های آن بیشتر از تبعات آن است؟شیوع ویروس کرونا سبب شد کشورهای درگیر این بیماری تدابیر و طرح‌های مختلفی برای جلوگیری از شیوع بیشتر آن به اجرا درآورند و هریک با توجه به وضعیت و شرایط حاکم بر کشورشان استراتژی خاصی را به اجرا در آورند.

ستاد ملی مدیریت کرونا در ایران برای کاهش شیوع این بیماری طرح فاصله‌گذاری اجتماعی را در تمام استان‌های کشور از هشتم فروردین به اجرا در آورد. مدت اجرای این طرح تا بیستم فروردین سال جاری تعیین شده که البته در صورت تصویب ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا قابل تمدید خواهد بود.

 اقداماتی همچون تعطیلی مدارس، دانشگاه‌ها، مراکز خرید غیرضروری، اماکن ورزشی، جلوگیری از برپایی مراسم عروسی و ختم، قبل از ابلاغ دستورالعمل اجرای این طرح در استان‌های مختلف کشور به اجرا در آمده بود. اما با وجود اینکه وزارت بهداشت و درمان هنوز روزانه بیش از 2000‌فرد مبتلا به کرونا را شناسایی می‌کند در روزهای اخیر حسن روحانی، رییس‌جمهوری، از بازگشایی کسب‌و‌کارها از تاریخ 23‌فروردین‌ماه سخن گفته است.

به گفته روحانی استان‌های سراسر کشور از تاریخ 23‌فروردین به حالت عادی بازگشته و استان تهران نیز با یک هفته تأخیر از تاریخ یکم اردیبهشت‌ماه به صورت پلکانی بازگشایی می‌شوند. اگر چه برخی اقدامات و محدودیت‌های تردد در محورهای استان‌های مختلف کشور دیر اعمال شد ولی بعد از آن با اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی و دادن اختیارات قانونی همچون توقیف خودروهای متخلف و اعمال جریمه رانندگانی که این طرح را رعایت نکنند، تردد بین شهرها به‌شدت کاهش پیدا کرد. اجرای چنین طرح‌هایی نشان از این است که سلامت مردم برای دولتمردان مهم بوده و هر‌اقدام سختگیرانه‌ای لازم باشد در این راستا به اجرا در می‌آورند.


فاصله‌ها را کش دهید

از آنجایی که ویروس کرونا یک ویروس نوپدید و تازه است اطلاعات زیادی از آن در دست نیست و هر آنچه مطرح می‌شود از روی آثاری است که طی چند‌ماه اخیر از خود بر جای گذاشته است. به همین دلیل در خصوص موارد مختلفی تاکنون حرف و حدیث‌های زیادی مطرح شده است. مثلاً میزان خطرناک بودن آن بیشتر از بیماری آنفلوآنزای فصلی است. این جمله را کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت گفته است.

جهانپور گفته است: «یافته‌های قبلی خیلی‌ها را در دنیا به این نتیجه رسانده بود که آنفلوآنزا به خصوص نوع H1N1‌ممکن است بیماری‌زایی بیشتری نسبت به کرونا داشته باشد ولی کرونا سریع‌الانتشارتر است اما اطلاعات جدیدی که ما داریم وقتی اطلاعات‌مان را با اپیدمی آنفلوآنزا در پاییز گذشته مقایسه می‌کنیم می‌بینیم که کرونا هم بیماری‌زایی شدیدتری نسبت به آنفلوآنزا در سال گذشته داشته هم سریع‌الانتقال‌تر و سریع‌الانتشارتر نسبت به آنفلوآنزا است.»

به گفته وی اطلاعاتی که چینی‌ها از این ویروس اعلام کرده‌اند چندان صحیح نیست و موضوع از آنچه مطرح می‌شود، جدی‌تر است. موارد دیگری هم وجود دارد که اختلاف نظرات زیادی درباره آن مطرح شده است مانند ماندگاری این ویروس بر روی سطوح مختلف یا نوع زیست و نحوه انتقال آن، به همین دلیل احتمالاً تا کنون بارها شنیده باشید که گفته‌اند افراد سالم نیازی به استفاده از ماسک ندارند ولی اخیراً سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که همه افراد باید از ماسک استفاده کنند چراکه این ویروس تا هفت متر پرتاب می‌شود.


فاصله اجتماعی چگونه اثر خود را می‌گذارد؟

دانشمندان می‌گویند هر فرد مبتلا به ویروس کرونا به‌طور متوسط 3‌/3نفر دیگر را آلوده می‌کند. هرچه این عدد بالاتر برود، شیوع ویروس کرونا هم سرعت می‌گیرد. در واقع چندین فاکتور هستند که بالا رفتن تعداد مبتلایان را تعیین می‌کنند. اینکه ویروس چقدر مسری است، چه میزان از مردم در معرض هستند، افراد چه تعداد با هم ارتباط دارند و ارتباط‌شان چقدر طول می‌کشد. هدف از حفظ فاصله اجتماعی، کاهش دو مورد آخر است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha